Broodje vegan eiersalade
Broodje vegan eiersalade
2 personen
Ingrediënten:
- 1 blok tofu (silken of firm)
- 1 eetlepel vegan mayonaise
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- 4 sneetjes brood naar keuze
- sla of rucola
- tomaat
- komkommer
- rode ui
Instructies:
- Laat de tofu uitlekken en dep het droog met keukenpapier.
- Verkruimel de tofu in een kom met een vork of je handen.
- Voeg de vegan mayonaise, dijon mosterd, citroensap, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout, peper of citroensap.
- Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes.
- Rooster het brood en beleg elke snee met sla of rucola, tomaat, komkommer en rode ui.
- Schep de tofu eiersalade op een snee brood en dek af met de andere snee.
Tip: Je kunt de tofu eiersalade tot 2 dagen bewaren in de koelkast en het kan worden gebruikt als dip voor groenten, of als beleg voor crackers of toast. Eet smakelijk!