Vegan lasagne

Vegan Lasagne

Dit is een heerlijk veganistisch recept voor lasagne. Het is gezond en volledig vrij van dierlijke producten!

Ingrediënten

  • 12 lasagnebladen
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g vegan kaas, geraspt

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking.
    3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    4. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui glazig is.
    5. Voeg de wortel, courgette en paprika toe en bak deze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
    6. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
    7. Bouw de lasagne op in een ovenschaal: begin met een laag saus, dan een laag lasagnebladen en vervolgens een laag vegan kaas. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag vegan kaas.
    8. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin en knapperig is.
    9. Laat de lasagne 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.