Vegan lasagne
Vegan Lasagne
Dit is een heerlijk veganistisch recept voor lasagne. Het is gezond en volledig vrij van dierlijke producten!
Ingrediƫnten
- 12 lasagnebladen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
- 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- 200 g vegan kaas, geraspt
Bereidingswijze
-
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot de ui glazig is.
- Voeg de wortel, courgette en paprika toe en bak deze ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
- Bouw de lasagne op in een ovenschaal: begin met een laag saus, dan een laag lasagnebladen en vervolgens een laag vegan kaas. Herhaal dit tot alle ingrediƫnten op zijn, eindigend met een laag vegan kaas.
- Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin en knapperig is.
- Laat de lasagne 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.