Broodje vegan eiersalade
Broodje vegan eiersalade
2 personen
Ingrediënten:
- 1 blok tofu (silken of firm)
- 1 eetlepel vegan mayonaise
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
- 4 sneetjes brood naar keuze
- sla of rucola
- tomaat
- komkommer
- rode ui
Instructies:
- Laat de tofu uitlekken en dep het droog met keukenpapier.
- Verkruimel de tofu in een kom met een vork of je handen.
- Voeg de vegan mayonaise, dijon mosterd, citroensap, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout, peper of citroensap.
- Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes.
- Rooster het brood en beleg elke snee met sla of rucola, tomaat, komkommer en rode ui.
- Schep de tofu eiersalade op een snee brood en dek af met de andere snee.
Tip: Je kunt de tofu eiersalade tot 2 dagen bewaren in de koelkast en het kan worden gebruikt als dip voor groenten, of als beleg voor crackers of toast. Eet smakelijk!
Gerelateerde berichten
Hummuswrap met tomatentapenade vegan
Pani puri vegan
Vegan salade met mais en kipstuckjes
Cactussalade met cactusvijg en snijbiet vegan
Vegan worstenbroodjes
Vegan albondigas
Hummus met gepofte knoflook vegan
Recept voor zelfgemaakte friet in de Oven
Vegan Kruidige bloemkool uit de oven met pittige mangodip