Cactussalade met cactusvijg en snijbiet vegan
Eenvoudig recept voor een cactussalade met cactusvijg en snijbiet die veganistisch is:
Ingrediënten:
- 2 verse cactusvijgen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 bos snijbiet, gewassen en in stukjes gesneden
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/4 kopje verse koriander, gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode ui toe en bak tot ze zacht zijn geworden.
- Voeg de gesneden snijbiet toe en bak 3-4 minuten mee, tot de snijbiet zacht is geworden.
- Haal de pan van het vuur en voeg de cactusvijgen, koriander, limoensap, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.
Je kunt de salade bewaren in de koelkast voor later gebruik. Eet smakelijk!