Cactussalade met cactusvijg en snijbiet vegan

Eenvoudig recept voor een cactussalade met cactusvijg en snijbiet die veganistisch is:

Ingrediënten:

  • 2 verse cactusvijgen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 bos snijbiet, gewassen en in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/4 kopje verse koriander, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode ui toe en bak tot ze zacht zijn geworden.
  2. Voeg de gesneden snijbiet toe en bak 3-4 minuten mee, tot de snijbiet zacht is geworden.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de cactusvijgen, koriander, limoensap, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Je kunt de salade bewaren in de koelkast voor later gebruik. Eet smakelijk!