Hummus met gepofte knoflook vegan

Hummus with roasted garlic

Hummus met gepofte knoflook vegan

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 bol knoflook
  • 2 eetlepels tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie (optioneel)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat de teentjes zichtbaar zijn.
  3. Wikkel de bol in aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de knoflook zacht is en licht goudbruin van kleur is.
  4. Haal de knoflook uit de oven en laat het afkoelen.
  5. Doe de kikkererwten, tahin, olijfolie, citroensap, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  6. Knijp de zachte knoflookteentjes uit de bol en voeg toe aan de hummus. Mix opnieuw tot alles goed gemengd is.
  7. Breng de hummus op smaak met zout en peper naar smaak.
  8. Schep de hummus in een schaal en garneer met gehakte verse peterselie (indien gewenst).
  9. Serveer de hummus met verse groenten, crackers, of pita broodjes.

Eet smakelijk!