Hummus met gepofte knoflook vegan
Hummus met gepofte knoflook vegan
2 personen
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 bol knoflook
- 2 eetlepels tahin
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1/4 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie (optioneel)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat de teentjes zichtbaar zijn.
- Wikkel de bol in aluminiumfolie en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de knoflook zacht is en licht goudbruin van kleur is.
- Haal de knoflook uit de oven en laat het afkoelen.
- Doe de kikkererwten, tahin, olijfolie, citroensap, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder in een keukenmachine en mix tot een gladde massa.
- Knijp de zachte knoflookteentjes uit de bol en voeg toe aan de hummus. Mix opnieuw tot alles goed gemengd is.
- Breng de hummus op smaak met zout en peper naar smaak.
- Schep de hummus in een schaal en garneer met gehakte verse peterselie (indien gewenst).
- Serveer de hummus met verse groenten, crackers, of pita broodjes.
Eet smakelijk!