Pani puri vegan
Pani puri vegan
2 personen
Ingrediënten:
- 1 pakje pani puri schelpen (rond, hol deeg)
- 1 kopje gekookte aardappelen, gepureerd
- 1 kopje gekookte kikkererwten
- 1 ui, fijngehakt
- 1 tomaat, fijngehakt
- 1 groene chili, fijngehakt
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
- 1/4 theelepel cayennepeper
- zout naar smaak
- verse korianderblaadjes, fijngehakt
- tamarindesaus (optioneel)
- munt-yoghurtsaus (optioneel)
Instructies:
- Meng de gepureerde aardappelen en kikkererwten in een kom en breng op smaak met zout en de gemalen komijn- en korianderzaadjes.
- Voeg de fijngehakte ui, tomaat, groene chili, citroensap en cayennepeper toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg eventueel meer zout toe naar smaak.
- Neem een pani puri schelp en maak voorzichtig een klein gaatje in het midden.
- Vul de schelp met een lepel van het aardappel-kikkererwtenmengsel.
- Garneer met een beetje fijngehakte korianderblaadjes.
- Herhaal dit proces voor alle schelpen.
- Serveer de pani puri's met tamarindesaus en/of munt-yoghurtsaus als je dat wilt.
Tip: Je kunt ook andere vullingen gebruiken, zoals linzen, groenten, chutneys, of zelfs fruit. Wees creatief en geniet van deze heerlijke Indiase straatvoedselklassieker! Eet smakelijk!