Pani puri vegan

Pani Puri

Pani puri vegan

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 pakje pani puri schelpen (rond, hol deeg)
  • 1 kopje gekookte aardappelen, gepureerd
  • 1 kopje gekookte kikkererwten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 groene chili, fijngehakt
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1/4 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout naar smaak
  • verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • tamarindesaus (optioneel)
  • munt-yoghurtsaus (optioneel)

Instructies:

  1. Meng de gepureerde aardappelen en kikkererwten in een kom en breng op smaak met zout en de gemalen komijn- en korianderzaadjes.
  2. Voeg de fijngehakte ui, tomaat, groene chili, citroensap en cayennepeper toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg eventueel meer zout toe naar smaak.
  4. Neem een pani puri schelp en maak voorzichtig een klein gaatje in het midden.
  5. Vul de schelp met een lepel van het aardappel-kikkererwtenmengsel.
  6. Garneer met een beetje fijngehakte korianderblaadjes.
  7. Herhaal dit proces voor alle schelpen.
  8. Serveer de pani puri's met tamarindesaus en/of munt-yoghurtsaus als je dat wilt.

Tip: Je kunt ook andere vullingen gebruiken, zoals linzen, groenten, chutneys, of zelfs fruit. Wees creatief en geniet van deze heerlijke Indiase straatvoedselklassieker! Eet smakelijk!