Paprika cashew soep vegan
Hier is een eenvoudig recept voor paprika-cashewsoep die veganistisch is:
Ingrediƫnten:
- 2 rode paprika's, in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 kopje ongezouten cashewnoten
- 4 kopjes groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de paprika's en cashewnoten toe en bak nog 2-3 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten sudderen op laag vuur, of tot de paprika's en cashewnoten zacht zijn geworden.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Garneer met verse peterselie als je dat wilt.
Serveer de soep warm. Je kunt de soep bewaren in de koelkast voor 2-3 dagen of invriezen voor later gebruik. Eet smakelijk!