Vegan Kruidige bloemkool uit de oven met pittige mangodip
Kruidige bloemkool uit de oven met pittige mangodip
2 personen
Ingrediënten:
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel honing
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de bloemkoolroosjes in een kom en voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zout toe. Meng goed.
- Voeg de olijfolie toe en meng opnieuw totdat alle bloemkoolroosjes gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.
- Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Terwijl de bloemkool bakt, maak je de pittige mangodip door de blokjes mango, rode peper, knoflook, limoensap en honing in een blender of keukenmachine te doen. Mix tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
- Zodra de bloemkool klaar is, haal je de bakplaat uit de oven en laat je de bloemkool een paar minuten afkoelen.
- Serveer de bloemkoolroosjes met de pittige mangodip en strooi de gehakte korianderblaadjes eroverheen.
Eet smakelijk!