Spiezen van Gemarineerde Tempeh en Paprika vegan
Hier is een eenvoudig en heerlijk recept voor vegan spiezen van gemarineerde tempeh en paprika:
Ingrediënten:
- 1 pakje tempeh, in blokjes gesneden
- 2 rode paprika's, in blokjes gesneden
- 1/4 kopje sojasaus
- 1/4 kopje ahornsiroop
- 1/4 kopje rijstazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken
- Houten spiesen
Bereidingswijze:
- Week de houten spiesen ongeveer 30 minuten in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of grill.
- Meng in een kom de sojasaus, ahornsiroop, rijstazijn, knoflook, gemberpoeder en chilivlokken. Voeg de tempeh en paprika toe en laat dit minstens 30 minuten marineren, bij voorkeur een uur of langer.
- Rijg de gemarineerde tempeh en paprika om en om aan de houten spiesen.
- Verwarm de barbecue of grill voor op middelhoog vuur.
- Grill de spiezen ongeveer 10-15 minuten, regelmatig draaiend, tot de groenten zacht zijn en de tempeh bruin en knapperig is.
- Serveer de spiezen warm met bijvoorbeeld een groene salade en gegrilde maïskolven.
Dit recept is perfect voor een zomerse barbecue of een gezellige avond bij de grill. Geniet ervan!