Vegan albondigas

Vegan albondigas

Vegan albondigas

2 personen

Ingrediënten:

  • 1 blikje kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatensaus (400 g)
  • 1/2 kopje groentebouillon

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de kikkererwten, ui, knoflook, gerookt paprikapoeder, gemalen komijn, cayennepeper en zout in een keukenmachine en mix tot een grof mengsel.
  3. Voeg de havermout, gehakte peterselie en koriander toe aan het mengsel en meng nogmaals kort tot alles goed gemengd is.
  4. Vorm het mengsel in kleine balletjes ter grootte van ongeveer 2,5 cm in diameter.
  5. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan of ovenschaal op middelhoog vuur.
  6. Bak de balletjes in de pan gedurende ongeveer 5 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  7. Voeg de tomatensaus en groentebouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
  8. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de vegan albondigas gedurende 15-20 minuten, of tot ze helemaal gaar zijn.
  9. Haal de pan uit de oven en serveer de vegan albondigas warm.

Je kunt de vegan albondigas serveren met wat vers brood, rijst of quinoa en eventueel wat extra gehakte verse peterselie of koriander als garnering. Eet smakelijk!