Hennepzaad is het zaad van de hennepplant, Cannabis sativa.
Wat is Hennepzaad nu eigenlijk?

Hennepzaad is het zaad van de hennepplant, Cannabis sativa. Het is een voedzame bron van voedingsstoffen en wordt beschouwd als een superfood vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt.

Hennepzaad bevat een hoge concentratie van essentiële vetzuren, waaronder omega-3 en omega-6 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezonde hersenfunctie, een gezond hart en een sterk immuunsysteem. Het bevat ook alle negen essentiële aminozuren, waardoor het een complete eiwitbron is.

Daarnaast is hennepzaad rijk aan vezels, vitaminen (vooral vitamine E), mineralen (zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer en zink) en antioxidanten. Het wordt vaak gebruikt in smoothies, salades, ontbijtgranen, en kan ook worden verwerkt tot olie, meel of eiwitpoeder.

Hennepzaad is niet psychoactief en bevat slechts een zeer laag gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC), de stof die verantwoordelijk is voor de "high" bij het gebruik van marihuana. Daarom kan hennepzaad veilig worden geconsumeerd zonder enig psychoactief effect.

Mattisson HealthStyle Biologische Hennepzaad Gepeld

Mattisson HealthStyle Hennepzaad Gepeld is afkomstig van het zaad van de Hennepplant… DeOnlineDrogist.nl

DeOnlineDrogist.nl Hennepzaad

Mattisson HealthStyle Biologische Hennepzaad Gepeld

Mattisson HealthStyle Hennepzaad Gepeld is afkomstig van het zaad van de Hennepplant… DeOnlineDrogist.nl

Boerjan Omegamix

Boerjan Omegamix bevat een mix van zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, hennepzaad en sesamzaad.… DeOnlineDrogist.nl

Biotona 100% Raw Gepeld Hennepzaad

Biotona 100% Raw Gepeld Hennepzaad is een rijke bron aan eiwitten, die… DeOnlineDrogist.nl

Purasana Hemp Protein Raw Powder

Purasana Hemp Protein Raw Powder is een 100% rauw en biologisch hennep… DeOnlineDrogist.nl