Zoete aardappelcurry vegan
Hier is een eenvoudig recept voor zoeteaardappelcurry dat veganistisch is:
Ingrediënten:
- 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel currypoeder
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel chilipoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de zoete aardappelen toe en bak 5 minuten.
- Voeg het currypoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en roer alles goed door.
- Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de curry ongeveer 20-25 minuten sudderen op laag vuur, of tot de zoete aardappelen gaar zijn en de saus dikker is geworden.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Garneer met verse koriander als je dat wilt.
Serveer de curry warm met rijst of naanbrood. Eet smakelijk!